RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

OSJEČKI RIBJI PAPRIKAŠ

Slika recepta: OSJEČKI RIBJI PAPRIKAŠ

OSJEČKI RIBJI PAPRIKAŠ

 

Potrebujemo: 4kg ribjega mesa iz najboljših delov soma, krapa in ščuke, narezane na manjše kose, 20g drobno sesekljane rdeče čebule, 3dl paradižnikovega soka, sol, 3 žlice mlete sladke paprike, feferone  po okusu.

 

Na dno 12 litrskega kotliča damo čebulo in na njo zložimo narezane kose ribe. Dodamo narezane feferone in  zalijemo sokom od paradižnika. Prelijemo s 4 litre vode, začinimo s soljo in damo kuhati. Ko zavre, dodamo sladko mleto papriko. Kuhamo na močnem ognju približno 15 minut, potem zmanjšamo oganj in kuhamo še 15 minut. Postrežemo z domačimi rezanci.