RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

OCVRTI FILE POSTRVI V SVINJSKI KOŽICI NA PIREJU IZ ČIČERIKE

Slika recepta: OCVRTI FILE POSTRVI V SVINJSKI KOŽICI NA PIREJU IZ ČIČERIKE

OCVRTI FILE POSTRVI V SVINJSKI KOŽICI NA PIREJU IZ ČIČERIKE

Sestavine za dve osebi: 2 postrvja fileja, 12 dag čičerike, 20 dag svežega paradižnika, 2 dag kapr, 2 dag slanih inčunov, 5 dag masla, sol, poper, sveža bazilika, zelišča.

Panada: 2 jajci, 10 dag ostre moke, 10 dag granulata svinjskih kožic.

Postrv filiramo, solimo, povaljamo v moki, stepenemu jajcu in svinjski kožici, nahitro ocvremo na vroči maščobi.

Čičeriko skuhamo, odcedimo, dodamo maslo in zmiksamo v pire.

Na olivnem olju prepražimo očiščene paradižnike, dodamo strt česen, kapre in inčune. Kuhamo vse skupaj še 15 minut, začinimo po okusu in serviramo.

Iztok Gumzej