RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Ribji ragu z žafranom

Slika recepta:  Ribji ragu z žafranom

 Ribji ragu z žafranom

Potrebujemo: 8 paradižnikov, 2 šalotki, 30 g masla, 1 žlica moke, 50 ml belega vina, 50 ml suhega vermuta, 1 žlička žafranike, 500 ml ribjega fonda (ali zelenjavne juhe), 80 g sladke smetane, 50 g naribanega parmezana, 250 g file morski list, sol, poper, 1 žlica limoninega soka.

Paradižnike umijte in odrežite zgornji pokrov, ga izdolbite in notranjost dobro osušite. Šalotko olupite in drobno sesekljajte.
V kotličku segrejte maslo, stekleno opražite šalotko, potresite z moko, malce prepražite in zalijte z vinom in vermutom. Dodajte žafraniko, smetano in fond ter kuhajte na srednji vročini 8 minut. Na koncu vmešajte še parmezan.
File morskega lista umijte, osušite, narežite na majhne kocke in jih zamešajte v žafranovo omako. Omako začinite s soljo, poprom in limoninim sokom. S tako pripravljenim ribjim ragujem napolnite izdolbene paradižnike in jih vrnite nazaj v kotliček. Kuhajte kakšnih 15 minut na močnem ognju i jed je pripravljena.