RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Ribe s papriko

Slika recepta: Ribe s papriko

 

Ribe s papriko

Sestavine: 500 g ribjih filejev (kirnje, brancina ali zobatca),  ½ rdeče paprike, 1 mlada čebulica, 1 strok česna, olupljen ingver,  1 beljak,  10 g škroba,  1 dl zelenjavne juhe (že pripravljene), sladkor, riževo vino, 1 vrtnica iz redkvice

Za okras: sol, sezamovo olje, semensko olje.

Ribje fileje narežemo na koščke (dolge 4-5 cm), jih damo v skledo in pol ure marineramo v marinadi iz 1 žlice vina, polovice žlice škroba in 1 beljaka. Olupimo in očistimo zelenjavo, pri čemer ne pozabimo papriki odstraniti semenje in belih predelnih kožic. Česen in čebulico drobno nasekljamo, nato drobno narežemo še ingver in papriko. V voku (ali ponvi) segrejemo 7 žlic olja in na njem na močnem ognju 3 minute pražimo koščke rib (skupaj z marinado). Ko zarumeni, jih poberemo iz voka, odcedimo, predenemo na vpojni papir, ki vsrka odvečno maščobo in rahlo osolimo. Odlijemo olje iz voka, tako da ga ostane samo 1 žlićka. Na njem popražimo česen, čebulo, ingver in papriko. Čez 1 minuto dodamo juho, v kateri smo razmešali preostali škrob, 1 žličko sladkorja in 1 žlico sezamovega olja. Premešamo z vrtnico iz redkvice in postrežemo. Zraven se kot priloga najbolje poda pražena špinača.