RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Riba na sladko kisli način

Slika recepta: Riba na sladko kisli način

 

Riba na sladko kisli način

Sestavine: 800 g filejev brancina (ali zobatca, kirnje ip.), 2 mladi čebulici, 1 jajce, 60 g moke, svež olupljen ingver (1 cm velik kočšek), 3 stroki česna, peteršilj (za okras), sol, olje za cvrtje.

Za omako: paridižnikova kaša, sladkor, glutamat, 5g škroba, rižev kis, riževo vino, sol in poper.

Jajce razžvrkljamo, ga zmešamo z moko in dodamo toliko vode, da dobimo srednje gosto testo. Fileje narežemo na 5-6 cm dolge koščke, jih povlečemo skozi testo in v veliki količini olja ocvremo v voku (ali v ponvi). Ocvrte ribe s penovko poberemo iz olja in jih polagamo na vpojni kuhinjski papir, da se dodobra odcedijo. Olje zlijemo iz voka. Čebulico olupimo, jo tanko narežemo in v voku prepražimo na 2-3 žlicah svežega olja skupaj z nalistanim ingverjem ter olupljenim in nasekljanim česnom. Dodamo 5 žlic sladkorja, 5 žlic kisa, 3 žlice paradižnikove kaše, 1 žlico vina in ščepec soli, popra ter glutamata. Mešamo, nato dodamo še škrob, raztopljen v malo vode. Ocvrte ribe položimo na pladenj, jih oblijemo s sladko- kislo omako in okrasimo s peteršiljem. Zraven se odlično poda stročji fižol s tofujem.