RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Postrvi v sladko kisli omaki

Slika recepta: Postrvi  v sladko kisli omaki

 

Postrvi  v sladko kisli omaki

Sestavine: 2 postrvi, skupaj približno 1 kg,  4 malde čebulice, 2 stroka česna, 2,5 dl zelenjavne juhe, olupljen svež ingver ( 1 košček ), sojina omaka, sladkor, škrob, riževo vino, zelena solata, sol, sezamovo olje, semensko olje.

Postrvi očistimo, jih iztrebimo, oluskamo, in do suhega popivnamo. Nato  jih od zunaj in od znotraj narahlo osolimo ter ob straneh 3-4 krat diagonalno zarežemo vse do hrbtne kosti, da se bodo lažje pekle. Ingver narežemo na lističe. Česen in čebulico pa na približno 2 cm dolge koščke. V voku (ali ponvi) segrejte 6 žlic olja in na njem na močnem ognju popečemo postrvi (2-3 minute na vsaki strani). Z lopatico jih poberemo iz ponve in položimo na vpojni papir. Odlijemo olje iz voka, tako da ga ostane samo 1 žlica. Na njem počasi pražimo česen, ingver in čebulice. Čez 3- 4 minute damo ribe nazaj v vok, prilijemo juho, 2 žlici sojine omake in 1 žlico vina ter dodamo 1 žlico sladkorja. Počasi dušimo 10 minut. Dodamo še žličko škroba, razredčenega v malo mrzle vode in 1 žličko sezamovega olja in premešamo. Postrvi naložimo na posteljico iz solatnih listov, jih prelijemo z omako in postrežemo. Idealna priloga tako pripravljeni postrvi je pražen riž.