RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Orjaške kozice po šanghajsko

Slika recepta: Orjaške kozice po šanghajsko

 

Orjaške kozice po šanghajsko

Sestavine: 20 svežih kozic (gamberov), ½ mlade čebulice, svež olupljen ingver, 50 g paradižnikove kaše, sojina omaka, 5 g škroba, sladkor, riževo vino, 2 dl zelenjavne juhe (pripravljene), 1 vrtnica iz zelja ali korenja (za okras), sol, pikantno čilijevo olje, semnsko olje.

Orjaške kozice za to jed morajo biti resnično popolnoma sveže, saj po receptu ni predvideno, da bi kozice iztrebili. Če niste prepričani, da so kozice res sveže uporabite raje repke orjaških kozic  (lahko tudi zmrznjene). Kozice operemo, jih popivnamo in jim odstranimo drobne okončine in tipalke. V voku (ali ponvi) segrejemo 7 žlic olja, dodamo kozice in jih na močnem ognju pol minutepražimo. Nato jih odcedimo in položimo na vpojni papir, ki vsrka odvečno maščobo. V voku pustimo 2 žlici olja, ostalo odlijemo. Na olju popražimo olupljeno in nasekljano čebulico ter drobno narezan ingver, dodamo paradižnikovo kašo, juho ( 1 žlico je prihranimo), malo vina, po 1 žlico sladkorja, žličko sojine omake in ščepec soli. Premešamo, nato dodamo še kozice in pustimo še 10 minut. Tik preden posodo odstavimo z ognja, vmešamo škrob, raztopljen v prihranjeni žlici juhe in malo povremo, da se oamka zgosti. Jed okrasimo z zeljno ali korenjevo vrtnico in postrežemo.