RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Karamelizirana riba

Slika recepta: Karamelizirana riba

Karamelizirana riba

Sestavine: 500 g filejev brancina (ali zobatca, sledi ali postrvi), 1 mlada čebulica, 20 g sladkorja, temna sojina omaka, olupljen svež ingver (1rezina), 1 debela limona, poper.

Kupimo že pripravljene ribje fileje ali pa prosimo, da nam prodajalec sfilira ribo v ribarnici. Fileje narežemo na za grižljaj velike koščke. Čebulico olupimo in jo tanko nasekljamo. Sladkor stresemo v vok (ali primerno kozico) ter prilijemo toliko vode, da se na zmernem ognju karamelizira in nastane srednje gost karamel. Dodamo nasesekljano čebulico in ribje koščke ter narahlo premešamo, da se karamel oprime površine. Prilijemo 6 žlic sojine omake, limonin sok, ščepec popra, zelo drobno sesekljan ingver in na šibkem ognju kuhamo, dokler tekočina ne povre na polovico. Takoj postrezite.