RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

ARTIČOKE Z RIBJIMI POLPETI

Slika recepta: ARTIČOKE Z RIBJIMI POLPETI

ARTIČOKE Z RIBJIMI POLPETI

Potrebujemo: 4 artičoke, 30 dag parmezana, 20 dag drobtin, 2 stroka česna, šop peteršilja, 2 dl olja

Najprej obdelamo artičoke tako, da jim odrežemo pecelj in za 2 cm skrajšamo po dolžini vrhove listov. V posodi zmešamo nariban parmezan, drobtine, stremo stroke česna in na drobno zrežemo peteršilj. Vse skupaj zmešamo z oljem tako, da masa ne bo presuha, oziroma da bo ravno pravšnja da jo bomo lahko zajemali z žličko. Nato s to maso napolnimo vsak list artičoke. V večjo posodo zložimo tako pripravljene artičoke, dolijemo 1 dcl vode, 2dcl olja in kuhamo na zmernem ognju cca pol ure. Uživamo jih tako, da z roko odtrgamo vsak listek, ter z zobmi postrgamo maso in del mesa artičoke.

Ribji polpeti

Potrebujemo: 3 krompirje, 30 g masla, 1 drobno sesekljana čebula, 1 sesekljan strok česna, 1 sesekljana rdeča paprika, 1 večja kuhana postrv, 2 jajci, 2 žlici limoninega soka, 3 žlice sesekljanega peteršilja, 30 g moke, drobtine, olje.

Krompir olupimo, narežemo na kose in približno 10 minut kuhamo v slani vodi. Kuhan krompir zmečkamo in ga pustimo, da se ohladi.

V ponvi stopimo maslo, dodamo čebulo, česen, pražimo in mešamo 5 minut.

Odcejeno in očiščeno ribo od kosti in kože, zdrobimo z vilicami, zmešamo s krompirjem, z enim rahlo stepenim jajcem, s praženo čebulo in papriko, z limoninim sokom in s peteršiljem, da dobimo enotno zmes. Iz zmesi oblikujemo polpete, jih povaljamo v moki, namočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah. Pripravljene polpete sploščimo, zložimo na krožnik in damo za 30 minut v hladilnik.

Segrejemo olje in na njem spečemo polpete. Pečemo jih na vsaki strani od 2 do 3 minute, dokler ne dobijo zlate skorjice. Polpete odcedimo na papirnatih brisačah in jih še vroče postrežemo.

Lidija Omerzu