RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

RIBJI PAPRIKAŠ

Slika recepta: RIBJI PAPRIKAŠ

RIBJI PAPRIKAŠ

Potrebujemo: 800g krapa, 500g soma, 350g ščuka, 350g smuča, 10 kosov malih rib (drobiža), 1 – 2 rumenjaka, malo limoninega soka, 2 jušni žlici milerama, 250g čebule, sol.

Kose ribe osušite, solite in posujte z mleto rdeče papriko. Na olju prepražite sesekljano čebulo, ko zarumeni pa dodajte kose ribe in jih malo prepražite. Zalijte z vodo, tako da tekočina prekrije sestavine. Kuhajte na malem ognju, tako da komaj vre. V drugem loncu skuhajte deset majhnih ribic, jim očistite meso, ga pretlačite in ga pri koncu kuhe dodajte v paprikaš. Pri serviranju v malo juhe, v kateri so se kuhale ribe, razmešajte 1-2 rumenjaka, malo limone, malo masla in 2 žlici milerama, zmešajte in dodajte v paprikaš.