RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

RIBIČEVA JUHA KALOCSA

Slika recepta: RIBIČEVA JUHA KALOCSA

RIBIČEVA JUHA KALOCSA

Potrebujemo: : 2kg krapa, 250g čebule, sol, 150g zelene paprike, 70g paradižnika, 30g paprike, 120g moke, 1 jajce.

Krapa očistimo in filetiramo, tako da je skoraj brez kosti, lahko tudi odstranimo kožo, kosi naj bodo veliki za dva debela prsta. Položimo jih v skledo skupaj z ikrami, solimo in damo v hladilnik. Sedaj pripravimo jušno osnovo, tako da uporabimo sveže ribje glave, kosti in plavuti, jih zalijemo z 2 litroma vode, ki ji dodamo čebulo, sol in paradižnik. Kuhamo uro in pol ter precedimo. Zelenjavo iz juhe tudi pretlačimo v fini pire in damo v juho, ko juha zavre dodamo papriko. Deset minut pred serviranjem juhe dodamo ribje filete in ikre. Posebej naredimo popečene rezance, ki jih dodamo osnovni juhi. Testo za rezance pripravimo iz 120g moke, enega jajca in malo soli. Tako dobimo trše testo, ki ga razvaljamo in ga na tanko narežemo na daljše tanjše trakove – julien. Rezance posušimo v pečici brez dodajanja maščobe, dokler ne dobijo zlato rumene barve. Še vroče rezance dodamo juhi, malo preden jo postrežemo.