RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Donavski ribji paprikaš

Slika recepta: Donavski ribji paprikaš

Donavski ribji paprikaš

Sestavine; 1kg mešanih rib, sok ene limone, 2-3 žličke mlete rdeče paprike, 1,5dl olja, 0,5kg čebule, žlica ostre mlete rdeče paprike, žlička začimbne mešanice, sol,  mleti poper, 3 žlice belega vina; žlička masla,1 rumenjak, sok polovice limone.

Kose očiščene ribe poškropite z limoninim sokom in natrite z mleto rdečo papriko ter jih pustite nekaj časa stati. V kozici segrejte olje in na njem prepražite drobno narezano čebulo, dodajte pripravljene kose rib, posujte z ostro rdečo papriko in na hitro podušite. Ko se ribe  malo zmehčajo, jih prelijte s toliko tople vode, da malo prekrije sestavine, dodajte začimbno mešanico in mleti poper ter   na majhnem ognju kuhajte 25 minut. Potem po potrebi  dosolite in začinite, dodajte belo vino in kuhajte še 2-3minute, nato pa odstavite z ognja. Zmešajte maslo, rumenjak in limonin sok, mešanico vmešajte v paprikaš in takoj postrezite.