RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

VOJVODINSKI KRAPOV PAPRIKAŠ

Slika recepta: VOJVODINSKI KRAPOV PAPRIKAŠ

VOJVODINSKI KRAPOV PAPRIKAŠ

Sestavine: za ribji fond- 2kg mešanih belih rib, 2l vode; 4kg težek krap, sol; 2dl olja, 2 čebuli, 2 žlici mlete sladke rdeče paprike, žlica mlete ostre rdeče paprike; 2 polni žlici moke, 3dl kisle smetane.

Bele ribe očistimo in operite ter jih narežite na manjše kose  in dajte v lonec. Solite vodo, lonec pokrijte  in na zmernem ognju kuhajte približno 1 uro. Juho (fond) nato precedite.  Medtem očistite krapa , ga operite in narežite na kose, nasolite in pustite nekaj časa stati. V loncu segrejte olje in na njem prepražite drobno narezano čebulo. Ko se zmehča in malo zarumeni, dodajte sladko in ostro rdečo papriko ter malo premešajte. Dolijte pripravljen fond, zavrite in nato na zmernem ognju kuhajte še 15 minut. Potem dodajte pripravljene kose  krapa in pustite na majhnem ognju počasi zavre. Vmes občasno potresite lonec in kuhajte 20 minut. Zmešajte moko in kislo smetano, previdno vmešajte v paprikaš in na hitro pokuhajte. Na koncu po potrebi dolijte in postrezite s kuhanimi  rezanci ali trganci.