RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Slankamenska ribja čorba

Slika recepta: Slankamenska ribja čorba

Slankamenska ribja čorba

Sestavine: 1,5kg očiščenih mešanih belih rib, 3 čebule, manjši šopek jušne zelenjave, 1 steblo zelene, 2l vode; 0,5dl olja, polna žlica moke, žlica mlete sladke rdeče paprike, žlička ostre rdeče paprike, 2  žlici začimbne mešanice, 1kg težek krap, 5-6 poprovih zrn, žlica vinskega kisa, 2,5dl paradižnikovega soka, sol; 2dl kisle smetane, pol šopka peteršiljevega listja.

Bele ribe  na več mestih zarežite z nožem. Nato jih dodajte v lonec, dodajte cele očiščene glavice čebule, očiščen šop zelenjave in steblo zelene ter dolijte vodo. Počakajte da zavre, nato pa lonec pokrijte in juho na zmernem ognju kuhajte eno uro. Juho nato precedite, preostale sestavine pa pretlačite. V  drugem loncu segrejte  olje,na njem na hitro prepražite moko ter nato dodajte še sladko in ostro mleto papriko. Na hitro prepražite, nato pa med neprestanim mešanjem dolijte  precejeno juho. Dodajte pretlačene ribe in zelenjavo, začimbno mešanico,  na večje kose narezanega krapa, poprovih zrn in vinski kis. Od trenutka ko zavre , juho na zmernem ognju kuhajte 15 minut. Potem dodajte paradižnikov sok, po potrebi dolijte in kuhajte še 4-5minut.

Lonec odstavite z ognja in v enolončnico vmešajte razmešano kislo smetano. Posujte s drobno nasekljanim peteršiljevim listjem in postrezite.