RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

RIBJE ČORBE IN PAPRIKAŠI OB VELIKIH REKAH PANONSKE NIŽINE

Slika recepta: RIBJE ČORBE IN PAPRIKAŠI OB VELIKIH REKAH PANONSKE NIŽINE

RIBJE ČORBE IN PAPRIKAŠI OB VELIKIH REKAH PANONSKE NIŽINE

Ker se vsi zavedamo kako zdrava in okusna je kuhana riba, zlasti pa še krap, sem za vas iz očetovih zapiskov izbral nekaj receptov po katerih svoj ulov pripravljajo ribiči ob velikih panonskih rekah.

Slavonska čorba iz somove glave

Sestavine; 2 večji somovi glavi,2l vode, sol, 2 lovorova lista, 2 korenčka, 100g težka rezina zelene, 2 peteršiljevi korenini, 1svež feferon, 2suha feferona;2 polni žlici  mlete rdeče paprike, 1dl olja, 3 čebule, 4 stroki česna, 200g pora, 2 sveži papriki, 3 žlice moke, 2 žlici paradižnikovega pireja, 3dl vode; 3dl belega vina, 2 žlici vinskega kisa, sol, mleti poper.

Somovi glavi operite, ju razpolovite in dajte v lonec. Dolijte vodo, dodajte lovorove liste, drobno naribane korenje, zeleno in peteršilj, sveže in suhe feferone, solite in pripravite zmeren ogenj. Istočasno na segretem olju prepražite drobno narezane čebule, česen, por in papriko. Ko se zelenjava malo zmehča, dodajte moko in jo med mešanjem na hitro prepražite. Dodajte mleto rdečo papriko in paradižnikov pire, premešajte in med neprestanim mešanjem dolijte vodo. Potem celotno vsebino lonca pretresite v loncu, kjer se kuhajo somove glave. Na zmernem ognju vse skupaj kuhajte še 20 minut. Pred koncem v čorbo dodajte še belo vino, vinski kis, sol in mleti poper ter še 3-4 minut pokuhajte.