RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

RIBJI LONEC

Slika recepta: RIBJI LONEC

RIBJI LONEC

 

Za 10 oseb potrebuješ: 10 dag masla, 2 kg rib (ščuka, linj, ostriž, postrv), 2 pora, 1 čebula, 4 šalotke, 5 strokov česna, 5 korenčkov, 1vejico timijana in pehtrana, 2 lovorova lista, 1 peteršiljev koren, sol, poper, muškatni orešček, 5 dl suhega belega vina, 3 dl kisle smetane, 3 rumenjake, 1 žlico sesekljanega svežega peteršilja.

Očiščenim ribam odreži glave. Iz dišavnic in začimb ter 2,5 l vode skuhaj juho. Pusti jo vreti, da se ukuha za polovico. Medtem na 5 minut na maslu prepraži ribe. V juho vlij vino, pusti, da prevre in dodaj pražene ribe razrezane na večje kose. Kuhaj jih še 15 minut ter vzemi iz juhe in postavi na toplo. Juho precedi, posebej zamešaj rumenjake v smetano. Ribe prelij z juho in vmešaj smetano z rumenjaki, potresi s peteršiljem in takoj postrezi. Za prilogo pripravi rezance ali žličnike.