RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Široki rezanci s krapom

Slika recepta: Široki rezanci s krapom

Široki rezanci s krapom

Potrebujemo: file krapa, moko, 2 jajci, drobtine, 20g svežega graha, 1 manjša čebulo, olje, 400g širokih rezancev.

File krapa razrežemo na 1,5 cm široke palčke - trakove in jih solimo. V skledi razžvrkljamo jajci in začinimo po okusu s soljo in poprom. Pripravimo si še dva krožnika: na enega damo moko na drugega pa drobtine. Ribje palčke povaljamo v moki, potem v jajcu in zatem v drobtinah, ter damo cvret v vročo maščobo. Cvremo jih na zmerni temperaturi približno 3 minute na vsaki strani oziroma tako dolgo, da dobijo zlato-rjavo barvo.

V osoljeni vodi skuhamo široke rezance, in jih odcedimo.. Zraven pripravimo grahovo omako. Grah skuhamo do mehkega. Na olju prepražimo (dušimo) čebulo do mehkega (ne sme biti rjava). Posujemo z moko, premešamo in takoj zalijemo s približno 1 dl grahove vode. Polovico kuhanega graha pretlačimo s paličnim mešalnikom ter ga skupaj s celim grahom dodamo k omaki. Dodamo še malo sladke smetane in omaka je narejena. Ribje palčke damo v omako in vse skupaj potresemo s sesekljanim peteršiljem. Na topel krožnik damo testenine in po njih polijemo grahovo omako z ribjimi palčkami.