RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Ribje palčke v objemu grahove omake

Slika recepta: Ribje palčke v objemu grahove omake

 

Ribje palčke v objemu grahove omake

Potrebujemo: 2 fileja večje postrvi, 300g graha, česen, peteršilj, 2 bučki, sol, maslo, drobtine, olje.

Fileje večje postrvi operemo in osušimo s papirnato brisačo. Fileje razrežemo na 1,5 cm široke palčke - trakove in jih solimo. V krožnik stresemo grobo zdrobljene drobtine ter v njih povaljamo ribje palčke ter jih damo na vročo maščobo za 2 minuti. Ocvrte palčke s penovko poberemo iz olja in polagamo na papirnato brisačo, da le ta posrka odvečno maščobo. Ocvrte ribje palčke serviramo na krožnike z grahovo omako, krožnik pa dodatno okrasimo  s popečenimi bučkami.

Grahova omaka:

Prepražimo malo česna (da zadiši), nato dodamo grah, zalijemo z malo vode in nekaj minut kuhamo. Del graha odvzamemo in pretlačimo s paličnim mešalnikom (da se lepo zgosti) ter zlijemo nazaj v kozico. Dodamo mešanico sesekljanega peteršilja in česna (ali pa samo peteršilj) in malo sladke smetane.