RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Ribja juha Estonija

Slika recepta: Ribja juha Estonija

Ribja juha Estonija

 

300 g mlade čebule,

100 g masla,

2 žlici olivnega olja,

200 g koromača,

300 g krompirja

400 ml suhega belega vina,

1 l ribje juhe – osnove,

1 lovorov list,

400 g ribe (postrv),

400 ml smetane,

jušno zelenjavo,

limonin sok,

poper v zrnu.

 

V posodo z vodo damo jušno zelenjavo, poper, sol in malo limoninega soka. Ko voda komaj zavre, dodamo postrvi in kuhamo 10 – 12 minut na zmerni temperaturi.

Medtem olupimo krompir in ga narežemo na kockice. Koromač narežemo na kockice. Čebulo nasekljamo.

Stopimo maslo, dodamo čebulo, olivno olje in narahlo pražimo. Čebula ne sme porjaveti.

Dodamo krompir in koromač in pražimo še 5 minut.

Ko je riba kuhana, jo vzamemo iz posode in ji odstranimo kožo in kosti. Juho precedimo – to je osnova.

V posodo s krompirjem in koromačem dolijemo vino, osnovo in dodamo lovorov list.

Kuhamo, dokler nista krompir in koromač mehka.

Odstranimo lovor in juho zmešamo s paličnim mešalnikom.

Dodamo smetano in koščke postrvi. Po okusu solimo in popramo.

Postrežemo z zlatimo kroglicami ali popečenimi kruhovimi kockami.

 

OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, mentor: Sabina Potrbin

Skupina: Power chefs: Nina Štrovs, Sara Jukič, Žiga Kos, Primož Božjak