RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Postrvja nabodala

Slika recepta: Postrvja nabodala

Postrvja nabodala

 

file postrvi,

limona,

paprika,

šampinjoni,

bučke,

sol,

poper,

olje in maslo,

kisla smetana,

mlada čebula,

peteršilj.

 

Postrvi filiramo in jih narežemo na 3 cm dolge trakove ter jih pokapljamo z limoninim sokom, da ostanejo čvrste. Na nabodalo izmenično nabodemo kos postrvi, kos paprike, kos šampinjona, kos bučke in spet…  Posolimo in popramo. Pečemo na rahlem ognju  na mešanici olja in masla. Kot prilogo postrežemo kislo smetano, ki smo ji dodali sesekljano mlado čebulo, peteršilj, sol in poper.

Jed okrasimo s kosi sezonske zelenjave.

 

OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, mentor: Sabina Potrbin

Skupina Knapi: Jacques Skušek, Matic Špajzer, Andraž Lesar, Žan Vodiškar