RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Krap v testu

Slika recepta: Krap v testu

Krap v testu

 

File krapa,

Olje,

jabolčni kis,

10 dag šampinjonov,

1 jajčevec,

strok česna.

 

Ribji file nasolimo, premažemo z olivnim oljem in jabolčnim kisom. Gobe in jajčevec narežemo, rahlo solimo in popramo z belim poprom. Česen stisnemo in vmešamo med  gobe, delno ohladimo ter nadevamo trup ribe.

Pripravimo listnato testo. Vanj položimo ribo, robove testa namažemo s stepenim jajcem, prepognemo in oblikujemo testeno ribo. Testo po vrhu namažemo s stepenim jajcem. Pečemo 20 minut pri 220 C in nato še 20 minut na 160 C (odvisno od velikosti ribe).

OŠ Ivana Skvarče Zagorje, mentor: Nada Brezovar

Skupina: Fosen: Sinan Čajić, Matej Čebin, Matej Kastelic, Žan Kos