RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Ribje oči

Slika recepta: Ribje oči

Ribje oči

 

Sestavine:

izkoščičene olive,

1 zavitek svežega listnatega testa,

¼ dimljene postrvi,

maslo,

kisla smetana.

 

Olive odcedimo. Listnato testo narežemo na manj kot 1cm široke in 8cm dolge trakove, ki jih ovijemo okoli oliv. Olive položimo v pekač v katerega smo položili papir za peko. Peči damo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut na 200°C.

Med tem naredimo namaz. Dimljeni postrvi odstranimo kožo in kosti. Majhne koščke ribe damo v sekljalnik, dodamo maslo in kislo smetano. Sesekljamo. Maso preložimo v dresirno vrečko in z njo napolnimo olive do vrha odprtine.