RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

KRAPOV GOLAŽ

Slika recepta: KRAPOV GOLAŽ

KRAPOV GOLAŽ

 

1  svež krap (2 kg),

100 g dimljene slanine,

250 g čebule,

200 g paradižnika,

200 g korenja,

100 g zelene paprike,

100 g rdeče paprike,

6 dl ribje osnove,

1 žlica paradižnikove mezge,

7 strokov česna,

1 dl olivnega olja,

3 vejice svežega peteršilja,

30 g ostre moke,

0,5 dl belega vina,

začimbe (lovorjev list, majaron, timijan, kumina, rožmarin, sol, mleti poper).

 

Krapa očistimo (oluskamo in odstranimo kožo) in narežemo na manjše kose, nato ga damo v marinado, ki smo jo pripravili iz 5 strokov sesekljanega česna, peteršilja, cele kumine in majarona. Vse skupaj prelijemo z olivnim oljem in pustimo v marinadi čez noč.

Naslednji dan krapa solimo, pomokamo in opečemo na vročem olju. Opečene kose damo v skledo in na toplo. Na preostalem olju prepražimo slanino, čebulo in 2 sesekljana stroka česna. Dodamo na grobo naribano korenje in na kocke narezano papriko. Nato olupljen paradižnik in paradižnikovo mezgo. Pomokamo z ostankom moke, zalijemo z ribjo osnovo in pustimo da malo povre.  Omako pretlačimo. Nato ji dodamo začimbe (2 lovorjeva lista, timijan, mleti poper) zalijemo z vinom in dodamo popečene kose krapa ter na blagem ognju kuhamo približno še 15 minut.

OŠ Vojnik, skupina Vojčki, mentor Polona Bastič, kuhajo: Lara K., Lara Č., Hana, Lan