RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Kumarični kanapeji z dimljeno postrvjo

Slika recepta: Kumarični kanapeji z dimljeno postrvjo

Kumarični kanapeji z dimljeno postrvjo

 

 

Potrebujemo:

2 srednje veliki sveži, olupljeni kumari,

12 dag dimljene postrvi,

2 jedilni žlici limoninega soka,

1 jedilna žlica drobno sesekljane šalotke,

1 jedilna žlica zmletih kaper,

1 jedilna žlica drobno sesekljanega peteršilja,

½ čajne žličke gorčice,

⅛ čajne žličke sveže mletega popra.

 

Kumare olupimo, prerežemo po dolgem na pol in odstranimo semena. Ostale sestavine damo v manjšo skledo in jih zmešamo, da dobimo gladek nadev. Kumarične polovice napolnimo z nadevom, zavijemo v prozorno folijo in damo za 3-4 ure na hladno (ali za cca eno uro v hladilno skrinjo), oz. za toliko časa, da se nadev lepo strdi. Narežemo na manjše koščke in ponudimo.

OŠ Trnovo, mentor: Vida Rupert

Skupina: Trnovčki: Tilen Horvat, Ana Čepon, Anže Vrabec, Lana Plavčak