RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRVJI FILE Z OREHI IN BLITVO

Slika recepta: POSTRVJI FILE Z OREHI IN BLITVO

 

POSTRVJI FILE Z OREHI IN BLITVO

200 g postrvjih filejev
200 g blitve

2 paradižnika

½ limone
1 žlica limoninega soka
50 g orehov
100 g masla
3 žlice repičnega olja
sol
beli poper v zrnu
muškatni orešček
pol žličke suhega česna
1 žlička suhega  peteršilja ali sveži peteršilj

Postrvje fileje začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom ter pokapamo z limoninim sokom in z žlico repičnega olja. Mariniramo jih 10 minut.
Večje liste blitve razrežemo na manjše dele.
Paradižnik očistimo in narežemo na  kose.
V posodi segrejemo  žlice repičnega olja, na katerem na hitro prepražimo zrezane paradižnike. Dodamo  česen, premešamo, da zadiši, potem pa takoj primešamo še blitvo. Začinimo jo s soljo in nastrganim muškatnim oreščkom ter kuhamo tako dolgo, da blitva upade, tekočina pa izpari.
Peteršilj dobro nasekljamo.
V pekač damo peki papir, nanj repično olje, na katerem spečemo postrvje fileje, da postanejo na strani s kožo, hrustljavi. Tik pred koncem pečenja jim dodamo polovico masla. Pečemo približno 15-20 min. Dušeni blitvi primešamo nasekljan peteršilj.

 

OŠ F.S. Finžgarja Lesce, mentor Andreja Šimnovec

Skupina Zapečenci: Tanaia Mavsar, Andreja Prešeren, Manca Debeljak, Rok Ribnikar