RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Postrv v plaščku

Slika recepta: Postrv v plaščku

 

Postrv v plaščku

 

1 očiščena postrv ali 2 fileja postrvi

2 rezini starega kruha brez skorje

pol stebla stebelne zelene

pol čebule

2 žlici masla

sol in poper

8 trakov slanine

1 žlička suhega timijana

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

 

NADEV

Čebulo in zeleno nasekljamo na drobno.

Kruh narežemo na kocke velike približno od 0,5-1 cm.

Na maslu prepražimo čebulo in zeleno, da se zmehčata. To nam bo vzelo približno 3-5 minut. Nato ju stresemo v skledo.

V skledo dodamo kruh, solimo in popramo, ter dodamo timijan.

Dobro premešamo.

 

POSTRV

Ribo posolimo in popramo po površini in v trebušno votlino. V trebušno votlino nadevamo nadev.

Če je potrebno trebušno votlino zapremo s pomočjo zobotrebcev. Postrv ovijemo s trakovi slanine. Pečemo v pečici 25-30 minut.

OŠ Šenčur, mentor; Andreja Režek,

Skupina: Godlarke, kuhajo: Tara Gantar, Moja Fekonja, Ema Balkovec, Neli Mrkun