RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Pečena zlatovčica s slanino

Slika recepta: Pečena zlatovčica s slanino

 

Pečena zlatovčica s slanino

 

4 fileji zlatovčice

60g polnomastne domače skute

1 jajce

50g mesnate slanine v tankih rezinah

por

rožmarin

žlica koruzne moke

sok limone

sol

Fileje ribe posolimo in tisto stran, kjer je koža, pomokamo s koruzno moko. Na hitro jih po pomokani strani popečemo na olivnem olju. Z olivnim oljem namastimo pekač in vanj naložimo fileje zlatovčice. Zgornjo stran pokapamo z limono (preostanek pustimo za dekoracijo). Skuto zmešamo z jajcem in dodamo na drobno narezan por ter začinimo z rožmarinom. Fileje premažemo s skutnim nadevom ter čez fileje položimo rezine slanine. Pečemo pokrite s folijo, 35min na 180 °C (na koncu pečenja lahko povečamo moč pečice in odstranimo folijo, da se slanina lepo zapeče).

 

OŠ A.T. Linharta Radovljica, mentor: Ana Krivec Pristov

Skupina Škrte čebelice,

kuhajo: Brina Skaza, Aja Bertoncelj Čadež, Maja Čajič, Petra Pisek