RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

ZAPEČENE ŠKOLJKE NA PARADIŽNIKOVI SEKANICI

Slika recepta: ZAPEČENE ŠKOLJKE NA PARADIŽNIKOVI SEKANICI

ZAPEČENE ŠKOLJKE NA PARADIŽNIKOVI SEKANICI

 

Potrebujemo: 600 g mesa jakobovih pokrovač (samo belo), 200 g mesa klapavic, 400 g paradižnikovih pelatov, 60 g čebule, sesekljan česen, 100 g sira gavda, olivno olje, mešanico provansalskih zelišč, sol, mleti beli poper, 4 stroke česna, 400 g krompirja, 32 velikih bazilikinih listov, olje za cvrenje.

 

Na olju ovenemo sesekljano čebulo in česen, dodamo nasekljane pelate, primešamo provansalska zelišča, solimo in pokuhamo, da tekočina izpari. Meso školjk solimo in spečemo na žaru ali v ponvi.

Na sredino krožnikov stresemo pelate, jih oblikujemo v kroge, nanje enakomerno naložimo pečene školjke, potresemo z naribanim sirom in v pečici samo pri zgornjem grelcu in temperaturi 200° C zlatorumeno zapečemo. Krožnike obložimo z ocvrto krompirjevo slamico (surov krompir narežemo na tanke rezance in ocvremo v olju) in ocvrtimi bazilikinimi listi, potresemo s prepraženimi lističi česna in ponudimo.