RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

KRAPOV PAPRIKAŠ

Slika recepta: KRAPOV PAPRIKAŠ

KRAPOV PAPRIKAŠ

 

Potrebujemo: 1500 g krapa, 100 g dimljene slanine, 160 g čebule, 400 g paradižnika, 100 g sveže zelene paprike, 100 g sveže rumene paprike, 40 g paradižnikove mezge, sesekljan česen, 0,5 dl olja, 60 g ostre moke, 20 g mlete sladke paprike, 1 dl belega vina, 8 dl ribje osnove, lovor, majaron, timijan, rožmarin, sol, mleti poper.

 

Krapa očistimo (oluskamo, če ima luske) in narežemo na manjše koščke, lahko odstranimo kožo. Ribo solimo, popramo, pomokamo in opečemo na vročem olju. Na isti maščobi prepražimo na kocke narezano dimljeno slanino, ovenemo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen, mleto sladko papriko, malo popražimo, dodamo paradižnikovo mezgo, pomokamo z ostankom moke, zalijemo z ribjo osnovo in kuhamo pol ure. Omako pretlačimo skozi gosto cedilo, ji dodamo belo vino, lovorjev list, majaron, timijan, rožmarin, na kocke olupljen paradižnik brez semen, solimo, dobro prevremo, dodamo še narezano papriko in popečeno ribo ter na blagem ognju kuhamo še 20 minut. Paprikaš začinimo s soljo in poprom in ponudimo z rezanci, cmoki, rižem, zdrobovimi kroketi, pire krompirjem  …