RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Polnozrnte testenine s paradižnikovo omako, fileti skuše in čičeriko

Slika recepta: Polnozrnte testenine s paradižnikovo omako, fileti skuše in čičeriko

Polnozrnte testenine s paradižnikovo omako, fileji skuše in čičeriko

Potrebujemo: 320 g polnozrnatih testenin, 3 žlice olivnega olja, 40 g tofuja ali parmezana. Za paradižnikovo omako potrebujemo: 30 g margarine, 20 g mehke moke, 600 g svežega zrelega paradižnika, 100 g kuhane čičerike, 20 g filejev skuše, lovor, muškatni orešček, zelenjavna juha, sol, poper, 0,2 dcl rdečega vina.

Testenine skuhamo v slanem kropu, ki mu dodamo malo olivnega olja. Nato jih oplaknemo z vodo, zabelimo z olivnim oljem ter premešamo. Tople testenine stresemo na pogret krožnik in jih prelijemo s paradižnikovo omako.

Paradižnikova omaka: na margarini prepražimo ščepec sladkorja, da karamelizira, dodamo moko in malo prepražimo. Dodamo olupljen in na kocke narezan svež paradižnik. Omako dobro prepražimo in zalijemo z zelenjavno juho ali vodo, dodamo rdeče vino in dobro prevremo. Dodamo še fileje skuše iz olja, kuhano čičeriko in začimbe po okusu. Testeninam lahko dodamo nariban tofu ali parmezan.