RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

NJOKI V SMETANOVI OMAKI S KOZICAMI IN KLAPAVICAMI

Slika recepta: NJOKI V SMETANOVI OMAKI S KOZICAMI IN KLAPAVICAMI

 

NJOKI V SMETANOVI OMAKI S KOZICAMI IN KLAPAVICAMI

 

Potrebujemo: 150 g očiščenih kozic, 150 g očiščenih klapavic, 2 stroka česna, 2 dl smetane za kuhanje, peteršilj, maslo, sol in lovor.

Za njoke: 400 g krompirja, 500 g mehke moke, 2 jajci in sol.

 

Krompir olupimo, narežemo na četrtine in damo v hladno vodo. Vodo solimo in kuhamo približno 25 minut. Ko je krompir kuhan, ga odcedimo, pretlačimo in ohladimo. Krompirju primešamo moko, jajci, sol. Zgnetemo gladko krompirjevo testo, ki ga razvaljamo v dolg svaljek in narežemo na njoke. V večji posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje njokov.

V globlji ponvi segrejemo maslo in prepražimo sesekljan česen, očiščene kozice in klapavice. Solimo in dodamo lovor. Njoke položimo v krop, v katerem jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površje. Kuhane njoke odcedimo in stresemo k sestavinam v ponvi. Prilijemo smetano in potresemo s peteršiljem. Zavremo in s stresanjem ponve vse sestavine dobro premešamo.