RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Riževi špageti v sojini omaki in župci lagunskih ladink

Slika recepta: Riževi špageti v sojini omaki in župci lagunskih ladink

Riževi špageti v sojini omaki in župci lagunskih ladink

Potrebujemo: 1 kg ladink (vongol), 5 dag korenja, 5 dag pora, 30 dag riževih špagetov, sezamova semena, ekstra deviško oljčno olje, sojino omaka.

V ponev damo žlico oljčnega olja, dodamo školjke in malo vode, nato pristavimo na ogenj, da se odprejo. Špagete stresemo v krop za približno 3 do 4 minute. Zelenjavo narezano na tanke rezance hitro prepražimo na vročem olju, zalijemo s polovico vode od školjk in dodamo nekaj izluščenih ladink. V to omako damo špagete, aromatizirano s sojino omako, premešamo in pustimo na šibkem ognju še kako minuto, da se testenine prepojijo z omako.  Izluščimo ostale školjke in dokončamo župco. Na špagete damo posamezne ladinke, zalijemo z župco in potresemo s sezamom.