RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRVJE RULADE Z BAZILIKO V PARADIŽNIKOVI OMAKI

Slika recepta: POSTRVJE RULADE Z BAZILIKO V PARADIŽNIKOVI OMAKI

POSTRVJE ROLADE Z BAZILIKO V PARADIŽNIKOVI OMAKI

 

 

Potrebujemo: 4 postrvi, slane inčune, sol, poper, sladkor, olivno olje, šopek sveže bazilike,

šopek svežega peteršilja, origano, 1 limono, 6 paradižnikov, 1 čebulo, česen, steblo zelene,

mladi krompir, paradižnik češnjevec, 2 dl suhega belega vina, maslo, zobotrebce.

 

 

Fileje postrvi položimo na krožnik, na stran na kateri je bila koža. Pokapamo jih z limoninim sokom, solimo in popramo. Pest listov bazilike sesekljamo in v majhni posodici pomešamo z malo olivnega olja. Zmes naj bo gosta. Mešanico enakomerno namažemo na vsak file, ga tesno zvijemo in prebodemo z zobotrebcem, da se med pripravo ne bi odvil.

Paradižnik operemo in ga damo za eno minuto v vrelo vodo. Olupimo ga, mu odstranimo semena in ga narežemo na drobne koščke. Čebulo, česen, peteršilj in zeleno drobno sesekljamo. Drobno sesekljamo tudi fileje inčunov.

Na olivnem olju pražimo česen, da postane mehak. Dodamo čebulo in zeleno ter pražimo, dokler čebula ne postekleni. Dodamo peteršilj in inčune ter pražimo še minuto ali dve. Prilijemo vino in dodamo paradižnik. Ko zavre, zmanjšamo ogenj, dodamo origano in počasi kuhamo. Ko je omaka pripravljena, vanjo položimo postrvje rolade. Na koncu dodamo še liste sveže bazilike in previdno premešamo.