RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRVI V BRODETU

Slika recepta: POSTRVI V BRODETU

POSTRVI V BRODETU

 

Potrebujemo: 4 sveže postrvi, 2 srednje veliki čebuli, olivno olje, 2 stroka česna, 3 srednje velike paradižnike, 1 lovorjev list, 1 žajbljev list, 1 čajno žličko koromačevega semena, 1 koromač, nekaj svežih listov bazilike, sol, sveže mleti črni poper, 2 dl suhega belega vina,

sveže peteršiljevo listje, 1 dl ribje osnove, vodo, 1 limono.

 

 

Postrvi očistimo, operemo, jim odrežemo glave (lahko jih uporabimo za ribjo juho ali osnovo) in narežemo na večje kose. V skledi jih solimo, popramo, pokapamo z limoninim sokom in dobro premešamo.

Segrejemo zadosti veliko in globoko posodo ter vanjo vlijemo olivno olje (ne segrevamo olja v posodi). Takoj dodamo čebuli, ki smo ju narezali na lističe in pražimo, da čebula postekleni. Dodamo drobno sesekljan česen in nekaj sesekljanega peteršilja in pražimo, da zadiši. Nato dodamo dva olupljena in na kocke narezana paradižnika, vse skupaj premešamo in pražimo nekaj minut, da paradižnik spusti sok. V posodo naložimo kose postrvi, lovorjev in žajbljev list, koromačevo seme, zalijemo z vinom, ribjo osnovo in (po potrebi) z vodo. Naj bo tekočine le toliko, da bodo ribe pokrite.

Posodo pokrijemo in jed kuhamo počasi na rahlem ognju. Med kuhanjem posodo večkrat stresemo, ne mešamo s kuhalnico. Nekaj minut pred koncem po vrhu naložimo na lističe narezan koromač in na kolobarje narezan tretji paradižnik, okus popravimo s soljo in poprom, dodamo sesekljane liste bazilike, potresemo s sesekljanim peteršiljem in kuhamo še nekaj minut.

Postrvji bordet ponudimo vroč s polento.