RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRV Z DOMAČIM PESTOM, POPEČENO ZELENJAVO IN KORUZNO POLENTO

Slika recepta: POSTRV Z DOMAČIM PESTOM, POPEČENO ZELENJAVO IN KORUZNO POLENTO

POSTRV Z DOMAČIM PESTOM, POPEČENO ZELENJAVO IN KORUZNO POLENTO

 

 

Potrebujemo: 4 postrvi, 2 žlički domačega pesta, olivno olje, 2 limoni, sol, beli poper, mlad česen, lovorjev list, čebulo, papriko, bučke, koruzni zdrob.

 

 

Postrvi operemo pod tekočo vodo in osušimo. Posolimo jih in popopramo ter jih za pol ure položimo v marinado, ki jo pripravimo iz olivnega olja, limoninega soka in domačega pesta. Zelenjavo narežemo na trakove. Polento skuhamo in jo damo v model.

Postrvi pred pečenjem nadevamo z mladim česnom, peteršiljem in svežim lovorjevim listom.

Pokapamo jih z olivnim oljem in spečemo na žaru. Pri pečenju pazimo na temperaturo.

Tik preden so ribe pečene še na hitro popečemo zelenjavo in polento, ki jo narežemo na tanke rezine.

Vse skupaj postrežemo na krožniku in pokapamo z domačim pestom.