RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

KISLO SLADKA POSTRV

Slika recepta: KISLO SLADKA POSTRV

KISLO SLADKA POSTRV

 

Potrbujemo: 1 postrv, 20 g banan, 10 g korenja, 10 g bambusa, 10g sladkorja, 50 g moke, 20 g ananasa, 20 g kečapa, 3g soli, 2 jajci.

 

OMAKA: 20 g bambusa, 5 g korenja, 20 g ananasa, 2 žlici kisa, 4 žlice sladkorja, 2 g soli, 2 rumenjaka, 10 g moke, 40 g ketchupa.

 

PRIPRAVA:

 

  1. postrv očistimo in ji odstranimo kosti
  2. oblikovanje ribe z navpičnim in vodoravnim rezom
  3. paniramo v jajcu in moki
  4. pečemo v voku, v vročem olju 5-7 min
  5. medtem, ko se riba peče se v drugem voku dela omaka, ki je sestavljena iz 3 dl vode, bambusa, korenja, ananasa, kečapa, sladkorja in soli
  6. pečeno ribo serviramo na krožnik in jo prelijemo z omako