RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

LIGNJI NA ŽARU

Slika recepta: LIGNJI NA ŽARU

 

Lignji na žaru

Potrebujemo: 1000 g lignjev, olje za pečenje, sol, limono in 2 do 3 dl tržaške omake.

Očiščene lignje osušimo in jih povaljamo v olju, kjer naj nekaj časa stoje. Lignje položimo na vročo ploščo žara in med pečenjem mažemo z oljem. Pečene položimo na krožnik in jih polijemo s tržaško omako, lahko pa omako serviramo posebej. Solimo vedno na koncu, ko so lignji pečeni.

Zanimivo je, da smo Slovenci veliki ljubitelji, tako ocvrtih lignjev kot lignjev na žaru. V mnogih gostinskih lokalih postrežejo veliko več lignjev kot pa rib.