RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Postrvina solzica v objemu potočnega raka

Slika recepta: Postrvina solzica v objemu potočnega raka

Postrvina solzica v objemu potočnega raka

Potrebujemo: 1000 g postrvi, 60 g potočni rak repki, jajce, olje, sol, poper, 60 g polente, 100 g ohrovta, 10 g masla, 50 g pire, 120 g jurčkov, 40 g lisičk, 100 g bučk, 30 g šalotke.

Za zeliščno omako potrebujemo: zeliščni šopek (drobnjak, koper, srčno zelje, divji majaron), ribjo osnovo 0,3 l, 10g masla, 0,05 l smetane, sol.

Postrv filiramo in ji odstranimo kožo. Obrezkom dodamo beljak ter začinimo in zmiksamo. Fileje začinimo, namažemo muslin, na sredino damo repek potočnega raka ter prepognemo. Na naoljenem žaru spečemo postrv. Liste ohrovta narežemo na majhne rezance. V ponvi raztopimo maslo, dodamo ohrovt, ga prepražimo in zalijemo z vodo. Ko zavre, zakuhamo polento. Ko je kuhana jo vlijemo v namaščen modelček in čez nekaj časa kose popečemo na žaru.V ponvi raztopimo maslo, na katerem prepražimo jurčke in lisičke, dodamo še bučke in šalotko. Dodamo piro, ki smo jo prej skuhali, vse skupaj začinimo ter še malo podušimo. Ko se malo ohladi dodamo rumenjak, ki je ostal pri postrvi. S to maso nadevamo bučne cvetove. Pred serviranjem jih pogrejemo v omaki. Na maslu razpustimo začimbe toliko da zadišijo in zalijemo s fondom. Omako kuhamo do želene gostote, pred serviranjem dodamo malo smetane.