RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRVINA ROLADICA NADEVANA Z BLITVO IN PIRO

Slika recepta: POSTRVINA ROLADICA NADEVANA Z BLITVO IN PIRO

POSTRVINA ROLADICA NADEVANA Z BLITVO IN PIRO

Potrebujemo: 1400 g postrvi, 80 g kuhane pire, 80 g blitve, jajce, olivno olje, sol, poper, muškatni orešek, začimbe (sesekljan koper, peteršilj, drobnjak), 1-1,5 l nesladkane bezgove vode, 240 g olupljenega krompirja, 75 ml sladke smetane, 1 g bezgovih cvetov, beli poper, ohrovt, belo vino, bezgove jagode, bučke in korenje.

Postrvi filiramo, jim odstranimo kožo, solimo, popramo. Iz ostankov ribe naredimo muslin, v katerega umešamo jajce, kuhano piro, solimo, popramo in začinimo. Na fileje položimo blanširano blitvo, nanjo namažemo muslin in zavijemo v rolade. Rolade zavijemo v naoljeno folijo in jih kuhamo nad soparo 10 – 12 minut, ali v kropu 5 – 7 minut. Bezgovo vodo solimo in v njej skuhamo krompir in ko je kuhan ga pretlačimo. Postopoma dodajemo smetano in  bezgove cvetove ter premešamo. Ohrotove liste blanširamo in jih ohladimo. Na maslu soltiramo zelenjavo, solimo, popramo in zalijemo z malo vode v kateri smo blanširali ohrovt. Na liste ohrovta položimo zelenjavo in zavijemo. Tako pripravljen ohrovt soltiramo na maslo. V ribji fond dodamo suho belo vino, zgostimo z masleno kocko, malo pokuhamo in dodamo smetano ter mezgo iz bezgovih jagod. Narahlo premešamo in po potrebi omako solimo. Bučke in korenje na hitro popečemo na maslu.