RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

PEČENA POSTRV Z JABOLČNO

Slika recepta: PEČENA POSTRV Z JABOLČNO

PEČENA POSTRV Z JABOLČNO-KROMPIRJEVO SOLATO

Potrebujemo: 4 postrvi, 1 limono, 350 g krompirja, 3 jabolka, 1 šopek drobnjaka, 8 jedilnih žlic belega vinskega kisa, olivno olje, hren, maslo, moko, sol, poper.

Postrvi očistimo, temeljito operemo in filiramo. Fileje posušimo z vpojnim papirjem, začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter rahlo povaljamo v moki. Spečemo jih na vročem maslu, odcedimo na papirnatem prtičku in nekoliko ohladimo. Krompir operemo, v olupkih skuhamo, ohladimo in narežemo na kockice. Jabolka operemo, olupimo, prav tako narežemo na kockice ter pokapamo z limoninim sokom.

Krompirjeve in jabolčne kockice pomešamo, drobnjak in zelišča operemo in drobno sesekljamo, kis pomešamo z oljem, mešanico drobnjaka, zelišč in malo vode. S tako pripravljeno marinado prelijemo krompirjeve in jabolčne kockice, premešamo in pustimo stati nekaj časa. Na krožnike serviramo fileje in solato, fileje potresemo z naribanim svežim hrenom in zelišči.