RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

RIBJA MINEŠTRA

Slika recepta: RIBJA MINEŠTRA

RIBJA MINEŠTRA

Potrebujemo: 300 g (1 rezina) kirnje, 300 g škarpine, 1 čebula, 300 g mečarice, 2 paradižnika, 1 zelena paprika, 1 jajce, 1 rdeč feferon in olivno olje.

Ribe očistimo, jih operemo, po potrebi oluskamo in narežemo na koščke. Približno 15 minut jih kuhamo v rahlo osoljenem kropu. Olupljeno čebulo drobno narežemo in jo v ponvi posteklimo na 2-3 žlicah olja. Dodamo na koščke narezane paradižnike ter očiščeno in zmleto papriko. Dodamo še stolčen feferon in na šibkem ognju 7-8 minut dušimo, posolimo. Nato dodamo ribe in precejeno tekočino, v kateri so se kuhale, premešamo in še 5 minut kuhamo. Kozico odstavimo z ognja in narahlo vmešamo v mineštro stepeno jajce. Jed postrežemo zelo vročo. Zraven lahko ponudimo kruh.