RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

DIMLJENA POSTRV S FIŽOLOM IN MLADO ČEBULICO

Slika recepta: DIMLJENA POSTRV S FIŽOLOM IN MLADO ČEBULICO

DIMLJENA POSTRV S FIŽOLOM IN MLADO ČEBULICO

Potrebujemo: 0,5 kg dimljene postrvi, 20 dag kuhanega rjavega fižola, 10 dag blanširane paprike, rdeče ali vložene v kisu, 5 dag blanširane rdeče čebule, 5 dag blanširanega pora, strok česna, drobnjak, 0,5 dl vinskega kisa, 0,5 dl oljčnega olja, sol, poper.

Dimljen file ali postrv, ki smo jo prej filirali, narežemo na manjše kocke, položimo v skledo za solato, kamor dodamo rjav kuhan fižol, čemur dodamo rdečo papriko in čebulo ter por, ki smo jih predhodno blanširali (po želji lahko blanširanje opustimo). Dodamo nasekljan česen in drobnjak, sol, poper ter oljčno olje in vinski kis ter pripravimo kot solato.