RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Brancin na žaru s polento in tržaško omako

Slika recepta: Brancin na žaru s polento in tržaško omako

Brancin Fritolin

Brancine očistimo in spečemo na žaru. Pazimo, da ribe ne prepečemo. Zraven opečemo še rezine polente, ki jih polijemo s tržaško omako. To ni prav pogost način priprave, so pa vsi naši prijatelji navdušeni nad kombinacijo polente, česna in olivnega olja. Ribi ne dodajamo nič razen, da jo rahlo osolimo.  Tako ponudimo svojim gostom izviren okus ribe, ljubiteljem močnejših arom pa prilogo, ki jo tako radi pojedo k ribi. Na krožniku naj bo še rezina limone, ob njem pa kozarec dobrega suhega belega vina.