RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

PIRANSKI BRANCIN V ŠKRNICLJU

Slika recepta: PIRANSKI BRANCIN V ŠKRNICLJU

PIRANSKI BRANCIN V ŠKRNICLJU

Potrebujemo: 700 g fileja brancina, 1 velik korenček (narezan na rezance), 1 por (narezan na rezance), 1 steblo zelene (narezano), 2 stroka česna, oljčno olje, rožmarin, drobnjak, maslo.

Korenček in por očistimo, operemo in narežemo na rezance. Zeleno operemo in narežemo. Vse skupaj damo v skledo, solimo in pomešamo s sesekljanim česnom, narezanim drobnjakom in rožmarinom. File brancina narežemo na štiri dele in solimo. Odrežemo štiri večje pravokotne kose papirja za peko. Vsak kos prepognemo po dijagonali. Robove papirja premažemo z maslom. Na eno polovico položimo kos fileja in pripravljeno zelenjavo ter pokapamo z oljčnim oljem. Drugo polovico papirja prepognemo čez ribo in robove prepognemo, da škrnicelj zapremo. Škrniclje položimo na pekač in pečemo v pečici, segreti na 180 C, približno 20 minut.