RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

GRATINIRANE KLAPAVICE PO IRENINO

Slika recepta: GRATINIRANE KLAPAVICE PO IRENINO

GRATINIRANE KLAPAVICE PO IRENINO

Potrebujemo: 1,5 kg klapavic (očiščenih), 1 velik paradižnik (sesekljan), 100 g sira (naribanega), 2 stroka česna, sol, peteršilj in oljčno olje.

Paradižnik očistimo, operemo in drobno sesekljamo. V posodi zmešamo sesekljan paradižnik z naribanim sirom, sesekljanim česnom, peteršiljem, oljčnim oljem in soljo. Klapavice skrtačimo pod tekočo vodo. V večji lonec nalijemo za približno 2 prsta vode in jo zavremo. Krop solimo, primešamo očiščene klapavice in lonec pokrijemo s pokrovko. Kuhamo toliko časa, da se školjke odprejo. Vmes večkrat premešamo. Školjke, ki se niso odprle, zavržemo. Meso školjk ločimo od lupin. Lupine prihranimo. Meso školjk pomešamo s pripravljenim paradižnikom in vse skupaj nadevamo v školjčne lupine. Iz alu folije oblikujemo stojalca in na vsako položimo nadevano školjčno lupino. Vse skupaj postavimo na pekač in pečemo v pečici, segreti na 190 stopinj C, približno 10 minut.