RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Ocvrte sardele v marinadi

Slika recepta: Ocvrte sardele v marinadi

Ocvrte sardele v marinadi

Potrebujemo: 800 g sardel, 300 g mlade čebule, lovor, moko, bel vinski kis, zrna črnega popra, olivno olje, olje za cvrenje.

Mlado čebulo očistimo, jo narežemo na tanke rezine in v ponvi steklasto popražimo (tako da ne zarumeni) na 3-4 žlicah olja. Dodamo pol kozarca kisa, ščepec poprovih zrn in 3-4 lovorove liste ter na šibkem ognju dušimo približno 10 minut. Nato ponev odstavimo z ognja. Sardele opremo, jim odstranimo glavo in hrbtno kost ter jih razpremo kot knjigo. Povaljamo jih v moki in ocvremo v veliki količini olja. Ocvrte sardele položimo na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odcedijo in jih rahlo posolimo. Nato v primerno skledo izmenoma nalagamo plasti sardel in čebule s kisom ter skledo postavimo vsaj za 4-5 ur na hladno. Tako pripravljene sardele teknejo bolje, če niso preveč mrzle, temveč ohlajene le na sobno temperaturo. Čez nekaj dni so še okusnejše (hranimo jih seveda na hladnem).