RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

BRANCIN V SOLI

Slika recepta: BRANCIN V SOLI

PIRANSKI BRANCIN V SOLI

Potrebujemo: 4 manjše brancine (po 300 g), 6 kg grobe morske soli, rožmarin, 4 stroke česna.

Brancine otrebimo, speremo s hladno tekočo vodo in osušimo na kuhinjski krpi. Rib ne oluskamo. Vsaki ribi damo v trebušno votlino vejico rožmarina in na pol prerezan strok česna. Vzamemo štiri primerno velike kose alu folije. Na vsakega stresemo približno 700 g soli in nanjo položimo ribo. Folijo na robovih zavihamo in ribo popolnoma prekrijemo s soljo ter poškropimo z vodo. Pomagamo si z razpršilko. Enako storimo z vsemi štirimi ribami. Ribe pazljivo zavijemo v kose alu folije in jih položimo na pekač. Brancine pečemo pri 170 C približno 20 minut. Pečene ribe odvijemo, odstranimo sol in kožo ter jih filiramo.