RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

Sulec s sirom in gobami

Slika recepta: Sulec s sirom in gobami

Sezona lova na sulca se zapre šele 14. februarja. Še ga lahko ujamete, lahko ga pa danes tudi že kupite v bolje založenih ribarnicah oz. ribogojnicah. Sulec je kralj slovenskih sladkih voda. Včasih ga je jedlo le najvišje plemstvo. Danes si ga lahko privoščite tudi vi.

Za to potrebujete: 1kg sulčjega mesa, 1/2 kg mešanih gob, 5 žlic naribanega sira, sol, papriko, peteršilj, 2 žlici drobtin in limono.

Očiščene kose sulčjega mesa solimo, potresemo s papriko in pokapamo z limoninim sokom, da meso ohranimo čvrsto.
V dobro namaščeno kozico položimo kose ribe, po vrhu denemo na pol zdušene gobe, pokrijemo in damo v pečico. Pečemo 20 - 25 min nato pa vse skupaj prelijemo s smetano, potresemo z drobtinami, peteršiljem in nazadnje z naribanim sirom, ter vse skupaj še za 5 min porinemo v pečico.
To odlično in nadvse praznično jed bi sicer še veliko bolje pripravili pod peko, črepnjo ali sačem. Vem, da tudi sulca ni enostavno dobiti, zato bo prav prišel tudi krap ali kakšna druga večja riba.

Dušan Gaberc