RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRV S KLAPAVICAMI ALI PEDOČI V SOLATI

Slika recepta: POSTRV S KLAPAVICAMI ALI PEDOČI V SOLATI

POSTRV S KLAPAVICAMI ALI PEDOČI V SOLATI
 

Cele postrvi blanširamo v vreli vodi skupaj s klapavicami zato, da ni treba soliti vode, v kateri blanširamo (školjke oddajo  morsko slano vodo). Nato ločimo meso postrvi od kosti in  kože ter meso klapavic od lupine. Tako pripravljeno meso rib in  školjk začinimo z limoninim sokom, belim suhim vinom (malvazija), olivnim oljem (navadnim ali z okusom limone), porom, sesekljano baziliko,  peteršiljem in z malo česna. Solimo po okusu. Pri dodajanju česna, pora in bazilike pazimo, da ne prevladujejo okusi začimb nad okusom živil. Tako pripravljeno jed ohladimo in postrežemo na posteljici iz zelene solate. Zraven lahko dodamo paradižnik ali drugo  svežo solato ali zelenjavo po okusu in lastni izbiri.

SUZANA FRANCE