RADJEMRIBE.SI

Dobrodošli

  • Kljub ljubiteljev rib vam je pripravil spletno stran, kjer lahko izveste vse o ribah in njihovi pripravi.

Kje so najbližje ribe?

Seznam ribogojnic >

POSTRV IN KLAPAVICE V BRODETU S POLENTO

Slika recepta: POSTRV IN KLAPAVICE V BRODETU S POLENTO

POSTRV IN KLAPAVICE V BRODETU S POLENTO

Postrvi filiramo in zrežemo na manjše kose (en file na 3-4 koščke,  odvisno od velikosti ribe). Meso postrvi (nezačinjeno) opečemo na  olivnem olju. Tako opečeno postrv shranimo posebej na krožnik. V isto  posodo, v kateri smo ribo opekli, dodamo šalotko, svež paradižnik (če tega  ni, lahko tudi pelate). Ko se paradižnik zreducira (nastane šalša),  vstavimo v omako opečene postrvi, cele klapavice, bučke, narezane na kocke, cele olive, česen, rožmarin, belo vino (suho). Počakamo, da se klapavice odprejo, del klapavic pustimo celih, iz drugega dela ločimo meso od lupin. Meso klapavic vstavimo v omako brodeta. Po potrebi solimo. Na koncu dodamo še peteršilj.
Zraven postrežemo koruzno polento z olivnim oljem; v slan krop  zakuhamo koruzno moko. Ko je polenta skoraj kuhana, dodamo 1-2 jedilni  žlici olivnega olja.
 

EDI GERMŠEK